Справа 2 травня: суд залишив п'ятьох фігурантів під вартою до червня

Справа 2 травня: суд залишив п'ятьох фігурантів під вартою до червня

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси відхилив клопотання адвокатів п'яти фігурантів "справи 2 травня", яким інкримінують участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року, стосовно зміни міри запобіжного заходу - звільнення з-під варти під домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів розглянула клопотання сторін захисту і обвинувачення, що стосуються зміни підсудним міри запобіжного заходу, і не встановила достатніх підстав для звільнення обвинувачених з-під варти - суд ухвалив продовжити термін на 60 діб", - озвучив ухвалу колегії головуючий на процесі суддя Віктор Корой.

Під час слухання справи новий адвокат Євгена Мефьодова - Валентин Рибін вніс на розгляд суду клопотання про те, щоб розділити розгляд цього кримінального провадження: спершу дослідити наявність чи відсутність вини групи обвинувачених, що перебувають у СІЗО, а пізніше - усіх решти підсудних.

"Це значно прискорило б перебіг судового процесу", - акцентував Рибін і приєднався також до клопотань інших адвокатів фігурантів "справи 2 травня" щодо обрання іншої міри запобіжного заходу п'ятьом арештантам.

Однак судді не задовольнили жодного з поданих клопотань.

Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси на попередніх засіданнях завершила слухання виступу прокурора Володимира Дудкевича, що зачитував обвинувальний акт. Оскільки 2 грудня 2016 року колегія суддів вирішила заново розглянути "справу 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі) з урахуванням оновлення свого складу, а саме: через заміну одного з членів колегії у зв'язку з хворобою.

Усього зараз перебувають під вартою шість обвинувачених у "справі 2 травня" - з урахуванням того, що у березні поточного року правоохоронцям вдалося затримати також активного учасника масових заворушень Степана Гур'єєва.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистські настроєних бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі шестеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Гур'єв, Романюк та громадяни РФ Сакаулов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в  тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-