Винуватцю ДТП, у якому загинув брат поета Полежаки, дали 8 років

Винуватцю ДТП, у якому загинув брат поета Полежаки, дали 8 років

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова ухвалив вирок водієві, який спричинив ДТП, внаслідок якої загинув брат відомого українського поета Артема Полежаки: 8 років в'язниці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Незважаючи на те, що обвинувачення просило призначити підсудному вирок у вигляді 10 років позбавлення волі, суд приговорив його до 8 років в'язниці", - зазначила Дубовик.

Крім того, додали у суді, він повинен сплатити брату загиблого моральний збиток в розмірі 171 тис. грн, а також сплатити 471 тис. грн жінці загиблого, яка залишилася без чоловіка та дитини.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2016 року на Салтівському шосе у Харкові 36-річний водій Toyota Prado, який за результатами експертизи знаходився у стані алкогольного сп'яніння, тікаючи з місця іншої ДТП, де Toyota Prado зіткнулася з автомобілем ВАЗ-2107, а потім в'їхала у Volkswagen, не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем ВАЗ-2102. Внаслідок аварії на місці події загинуло восьмимісячне немовля. Її батьків, що знаходилися в автомобілі, госпіталізували у тяжкому стані до лікарні. Через день 38-річний батько дитини Олександр Полежака - брат відомого українського поета-патріота Артема Полежаки, помер від отриманих травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-