МОЗ перевірило питну воду, повітря та рівень радіації у Балаклії

МОЗ перевірило питну воду, повітря та рівень радіації у Балаклії

Укрінформ
Дослідження питної води у м. Балаклії Харківській області, де 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, показало, що вода відповідає нормативним вимогам.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України.

"Проба питної води з внутрішніх мереж водопостачання загальноосвітньої школи № 6, проби грунту з території школи №6 та дитячого навчального закладу (ясла-садок) № 2 у Балаклії відповідають нормативним вимогам" - зазначили в лабораторному центрі.

Як там підкреслили, концентрації хімічних речовин в атмосферному повітрі та грунті на території житлової забудови в районі школи № 6 не перевищували гранично допустимих концентрацій (ГДК).

"Щодо показників фону в районі виникнення НС - розташування військової частини - то є перевищення ангідриду сірчистого в 1,5 рази та вуглецю оксиду в 1,3 рази. Концентрації діоксиду азоту та сажі не перевищували ГДК", - додали у відомстві.

Рівні радіаційного фону, стало відомо, як на території Балаклії, так і в районі військової частини, не перевищують рівнів природного радіаційного фону, характерного для Харківської області (0,3 мкЗв/годину).

 Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація боєприпасів на складах військового арсеналу. З Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 36 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, близько п'яти поранені.

24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-