На контрольованій Україною Донеччині постане 39 об'єднаних громад – Жебрівський

На контрольованій Україною Донеччині постане 39 об'єднаних громад – Жебрівський

Укрінформ
На контрольованій Україною території Донецької області буде утворено 39 об'єднаних громад.

Про це у вівторок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Загалом, на території області, контрольованій українською владою, постане 39 об'єднаних громад», - написав очільник області.

Він зазначив, що сьогодні з Іриною Бекешкіною, директором фонду «Демократичні ініціативи» мав змістовний обмін думками з приводу того, як в Україні проходить реформа децентралізації влади та реформа місцевого самоврядування.

«Фонд разом із РПР провів сьогодні у нас в Краматорську круглий стіл «Сучасний стан децентралізації в Донецькій області: основні досягнення та виклики». Для мене є очевидним, що міцні і спроможні територіальні громади є одним із наріжних каменів відродження Донеччини», - заявив Жебрівський.

За його словами, на теперішній час в регіоні є вже є 6 об’єднаних територіальних громад, і 30 квітня відбудуться перші вибори у Сіверській ОТГ.

Жебрівський згадав, що в Конституції УНР, прийнятій 29 квітня 1918 року, був чітко прописаний принцип децентралізації: «...Не порушуючи єдиної своєї влади, УНР надає своїм землям, волостям і громадам права широкого самоврядування, дотримуючись принципу децентралізації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-