Полторак спростував чутки про

Полторак спростував чутки про "заборонені речі" на складах у Балаклії

Укрінформ
На військовому арсеналі в Балаклії залишилось більше 30% боєприпасів.

Про це під час брифінгу заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Значної шкоди, такої, щоб вплинула на стан Збройних сил України ця подія (пожежа на арсеналі - ред.) не завдала. На сьогодні військові в зоні АТО повністю забезпечені боєприпасами, озброєнням та технікою. В Балаклії трохи більше 30% залишилось  боєприпасів. Залишились такі, які є дефіцитними", - заявив Полторак.

Міністр спростував інформацію про те, що пожежа трапилась через халатність військових, нібито вони там ховали заборонені речі.

"Чутки, що пожежа трапилась, бо військові там щось ховали, не відповідає дійсності. Бо в лютому там проходив аудит. Зараз проводимо повторний, щоб з'ясувати кваліфікацію озброєння та техніки, які залишились", - зазначив міністр.

Полторак розповів, що боєприпаси з цього арсеналу вивозили на інші об'єкти. Але зараз є проблема забезпечення належної охорони на інших військових складах та арсеналах.

"За два останні роки з цього арсеналу вивезли приблизно 50 тисяч тонн боєприпасів і зосередили їх на інших базах. Але ми маємо розуміти, щоб забезпечити охорону тих баз, нам треба більше 5 мільярдів гривень. А на цей рік заплановано лише 92 мільйони гривень", - повідомив Полторак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-