Бойовики гатили з важкої зброї по силах АТО біля Попасної  - штаб

Бойовики гатили з важкої зброї по силах АТО біля Попасної - штаб

Карта
Укрінформ
Бойовики обстріляли з мінометів і гранатометів не менше чотирьох опорних пунктів сил АТО в Попаснянському районі.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. 

"На Луганському напрямку ситуація залишається незмінною. У Попаснянському районі тривають потужні обстріли з важкого озброєння з боку бойовиків. Вчора вони застосовували 120-мм міномети та 152-мм гармати, випустивши при цьому понад 40 мін і снарядів. Під вогонь потрапили не менше 4 українських опорних пунктів. Також бойовики тричі порушили режим тиші у Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Усі ці обстріли сталися пізно ввечері. Один з них був мінометним", - розповів він.

За словами Мотузяника, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, 7 були з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, зазначив речник МОУ, основні бойові дії вчора велися на Світлодарській дузі, у Новолуганському, а також під Авдіївкою.

"Ворог близько 15 разів застосовував міномети та двічі – танки. Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння – понад 170. Окупанти стріляли і вдень, і вночі, проте активність ворога різко зросла ввечері, під час заходу сонця. Неспокійно вчора було в Новгородському та Пісках", - констатував він.

Мотузяник додав, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 обстрілів з боку бойовиків, 16 – з важкого озброєння.

Він також поінформував, що  на Маріупольському напрямку ситуація покращилася. Кількість обстрілів з боку бойовиків знизилася більше ніж вдвічі.

"Проте вони організували 5 потужних мінометних обстрілів – 2 в Мар’їнці та по 1 у Красногорівці, Павлополі та Гнутовому. При цьому випустили близько 70 мін. Також у Гнутовому та Широкиному стріляли ворожі снайпери", – зауважив речник МОУ.

Усього на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 19 обстрілів, уточнив він.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-