Міськрада Херсона відмовилася виділити аеропорту ділянку під склад палива

Міськрада Херсона відмовилася виділити аеропорту ділянку під склад палива

Укрінформ
Херсонська міськрада відмовила обласному КП "Херсонські авіалінії", у віданні якого знаходиться аеропорт "Херсон", у виділенні на території міста земельної ділянки для будівництва складу авіаційного палива.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні сесії міськради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про затвердження комунальному підприємству Херсонської обласної ради "Херсонські авіалінії" проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки". Будь ласка, визначайтесь голосуванням за "Херсонські авіалінії", - сказав під час голосування за даним питанням головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

За дане рішення на сесії проголосували лише 17 депутатів із 45, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 22 депутати не голосували, 5 - утримались, 1 висловився проти. Відтак, рішення не було прийнято.

Як повідомила у виступі на сесії перед початком голосування депутат міськради Олена Мазур, "на даній ділянці зберігатимуть авіаційне паливо, а це заборонено у житловому секторі, це шкідливо для здоров'я, люди будуть задихатися". На її виступ міський голова, у свою чергу, зазначив: "А як же тоді літакам літати? На чому? На дровах?!".

Після оприлюднення результатів голосування по даному питанню Миколаєнко підсумував: "Нехай у нас (в Херсоні. - Ред.) не літають літаки".

Згідно проекту рішення сесії, комунальному підприємству "Херсонські авіалінії" передбачалося виділити у Херсоні під паливний склад земельну ділянку площею 1,3 гектара по проспекту Адмірала Сенявіна.

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради - "Херсонські авіалінії", якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу "Аеропорт "Херсон". Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт "Херсон" офіційно відновив свою роботу, проте до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-