На Львівщині селяни мітингують проти спорудження сміттєпереробного комплексу

На Львівщині селяни мітингують проти спорудження сміттєпереробного комплексу

Фото
Укрінформ
Жителі села Добряни на Львівщині перекрили дорогу блок-постом із шин, протестуючи проти спорудження сміттєпереробного заводу на своїй території.

Про це на сторінці «Варта-1» у Фейсбуці написав депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.

«В селі Добряни поновилися протести проти смітєзвалища, селяни перекрили дорогу шинами!» - написав Зінкевич.

Першу акцію протесту жителя Добрян провели 24 березня, коли до села приїхала комісія зі Львова, яка мала оглянути земельну ділянку. При цьому, за словами керівника наукового центру «Гірхімпрому» Анатолія Гайдина, кар'єр у Добрянах відповідає державним нормам, відтак ділянка формально підходить під будівництво сміттєпереробного заводу. Вона була запропонована облдержадміністрацією Львову замість ділянки на території «Яворівської сірки», яку обрав міський голова, але забракувала створена ним же експертна комісія.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що і в Яворові, і в Добрянах мова йде виключно про спорудження комплексу з переробки ТПВ. Нового полігону для львівського сміття там облаштовувати не будуть.

Свого часу цю ділянку вже намагалася освоїти міська влада Львова. Нещодавно на брифінгу Андрій Садовий зазначив журналістам, що тоді розмова із громадою Добрян була складною і неоднозначною.

Тепер мешканці категорично виступають проти спорудження сміттєпереробного підприємства.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2Fgovarta1%2Fpermalink%2F646966635496955%2F&width=500" width="500" height="502" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-