Біля Балаклії розмінували сім населених пунктів - Зубко

Біля Балаклії розмінували сім населених пунктів - Зубко

Укрінформ
Піротехнічними бригадами Державної служби України з надзвичайних ситуацій розміновано 5 із 9 секторів території міста Балаклія та 7 населених пунктів.

Про це повідомив у неділю віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко у Фейсбуці.

"Піротехнічними бригадами ДСНС розміновано 5 із 9 секторів території міста Балаклія та 7 населених пунктів. Розмінування триває. Всього вилучено 820 вибухонебезпечних предметів", - написав Зубко.

Він зазначив, що на території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів періодичністю 10 вибухів на 1 годину. Пожеж на території Балаклії та прилеглих населених пунктів не зафіксовано.

"Організовано гаряче харчування мешканців найбільш постраждалих районів м. Балаклія, здійснюється роздача продуктових наборів у двох стаціонарних та одному мобільному пунктах видачі гуманітарної допомоги. Триває комісійне обстеження будівель. Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинки. Зазнали пошкодження різного ступеню 243 будівлі, у тому числі 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об’єктів соціальної сфери, 22 об’єкти інфраструктури та промисловості. Проводиться оцінка обсягів пошкоджень та руйнувань зазначених будівель", - повідомив Зубко.

За його словами, організовано видачу населенню будівельних матеріалів для проведення первинного ремонту пошкоджених будівель (плівка, шифер, цвяхи, цегла та вироби з деревини).

"Продовжуються роботи щодо відновлення енергопостачання та газопостачання м. Балаклія і району. Для забезпечення електропостачання села Яковенкове залучено 2 електростанції ДСНС. Аварійно-відновлювальні роботи тривають. Залучено 64 аварійно-відновлювальні бригади", - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, о 2 год. 56 хв. 23 березня у місті Балаклія Харківської області на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони ураження навколо артскладів у Балаклії було евакуйовано близько 36 тисяч осіб. 24 березня пожежу погасили. Тривають поодинокі детонації малої потужності, безпечні для населення. Йде розмінування міста і околиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-