У Балаклії досі лунають поодинокі вибухи - ДСНС

У Балаклії досі лунають поодинокі вибухи - ДСНС

Укрінформ
Станом на 7 годину 26 березня на технічній території арсеналу у місті Балаклія Харківської області спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності.

Про це повідомляє державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7 год. 26 березня на технічній території арсеналу у м. Балаклія Харківської області спостерігаються одиночні вибухи боєприпасів різної інтенсивності. Для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина розгородження (ІМР). Для підвозу води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що газопостачання у місті Балаклія відключено. По станції Балаклія 25 березня відновлено рух залізничного транспорту.

Також у ДСНС наголошують, що закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснюють очищення території міста Балаклія та Балаклійського району від вибухонебезпечних предметів та залишків боєприпасів. Повністю очищено 5 секторів міста (2 сектори протягом 25 березня).

За інформацією державної служби з надзвичайних ситуацій, всього з початку робіт вилучено 820 вибухонебезпечних предметів.  До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 одиниць спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

"В зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю понад 2 тис. 663 особи та 236 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 420 осіб та 107 одиниць спеціальної та пожежної техніки.  На залізничній станції Шебелинка чергують два пожежних потяги Укрзалізниці", - підкреслили у ДСНС.

Також у службі зазначили, що протягом 25 березня пожеж на території міста Балаклія та прилеглих населених пунктів не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, о 2 год. 56 хв. 23 березня  у місті Балаклія на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклії став диверсійний акт.

Із зони ураження навколо артскладів у Балаклії було евакуйовано близько 36 тисяч осіб.

24 березня пожежу погасили. Тривають поодинокі детонації малої потужності, безпечні для населення. Йде розмінування міста і околиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-