Е-декларації: Одеський суддя

Е-декларації: Одеський суддя "забув" про будинок на 7 мільйонів

Укрінформ
Детективи НАБУ почали кримінальне провадження стосовно внесення головою Одеського окружного адміністративного суду Олегом Глуханчуком у декларацію завідомо недостовірних відомостей про наявне майно.

Провадження, яке здійснює Головний підрозділ детективів НАБУ, внесено до реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

"Особа, призначена головою Одеського окружного адміністративного суду, двічі подала до Єдиного державного реєстру декларацій... недостовірні відомості у Декларації за 2015 рік, а саме у розділі 4 "Об'єкти незавершеного будівництва" не вказано об'єкт незавершеного будівництва - двоповерховий будинок, розташований на придбаній під час шлюбу земельній ділянці", - зазначено в ухвалі суду.

Внісши відповідні дані про наявність у своєї дружини земельної ділянки до розділу "Об'єкти нерухомості" Декларації, достовірно знаючи про наявність у неї земельної ділянки, при цьому декларант Глуханчук "не вказав у розділі 4 Декларації наявність на ній об'єкта незавершеного будівництва. Тим самим вніс у Декларацію відомості, які відрізняються від достовірних, на суму вартості об'єкта незавершеного будівництва - двоповерхового будинку площею 450 кв. метрів, що становить близько 7 мільйонів гривень", - йдеться в документі.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - ст. 366-1 (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Слідчий суддя Олена Букіна винесла ухвалу про задоволення клопотання Головного підрозділу детективів НАБУ щодо "надання тимчасового доступу детективам до речей і документів", а також "постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів".

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого патрульні поліцейські затримали автомобіль, де знаходилися суддя Олег Глуханчук і член Одеського міськвиконкому Микола Шурда. За версією патрульних, що склали протокол, за кермом був нетверезий служитель Феміди, а транспортний засіб є власністю Шурди, який був на пасажирському місці. Проходити тест на вміст алкоголю у крові на місці затримані відмовлялися, погрожували та ображали патрульних. Хоча пізніше Глуханчук приніс патрульним вибачення.

15 березня 14 сесія Одеської міськради 7 скликання ухвалила рішення більшістю голосів - 45 депутатів з 59 присутніх - про звільнення з посади члена виконкому міськради Шурди, який подав відповідну заяву після конфлікту з поліцейськими.

Варто зазначити, що відставки члена виконкому Шурди вимагала також група активістів Автомайдану, які пікетували міськраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-