Губернатор Львівщини поскаржиться Гройсману на Садового

Губернатор Львівщини поскаржиться Гройсману на Садового

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запевнив, що протягом тижня Львів буде очищений від накопичених твердих побутових відходів.

Про це він заявив на брифінгу за результатами засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ОДА вдруге допоможе Львову зі сміттям, «позамітає» його впродовж 5-7 днів і передасть назад міській владі. Але ми не можемо постійно це робити. Можливо, хтось не на своєму місці і не відповідає займаній посаді?» - зауважив Синютка.

За словами керівника, ОДА з’ясувала, що з часу останнього засідання комісії Львівська міська рада не зверталась і не вела переговорів із жодним власником полігонів. Так само не надано жодних фактів блокування сміттєвозів на території Львівщини чи України. А кризова ситуація виникла через неспроможність міста вирішити проблему.

Очільник Львівщини також має намір поінформувати уряд, що жодне із семи доручень, які були дані 6 березня міській владі Львова на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій і стосувалися термінових протиаварійних робіт на Грибовицькому звалищі, не були виконані. Міська влада не спромоглася розробити проектно-кошторисну документацію на укріплення дамби, не провела належні протиаварійні роботи, не очищає, не викачує та не вивозить на очисні споруди інфільтрат, який може призвести до руйнування дамби, заявив голова ОДА.

«Комісія ухвалила рішення звернутися до голови Державної комісії з надзвичайних ситуацій та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана для належного реагування у зв’язку з невиконанням Львівською міськрадою рішень комісії», - сказав Синютка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-