Учасники штурму Харківської ОДА поплатяться грошима

Учасники штурму Харківської ОДА поплатяться грошима

Укрінформ
Київський райсуд Харкова засудив чотирьох учасників штурму Харківської ОДА у квітні 2014 року до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, при цьому врахував цивільні позови про стягнення майнового збитку.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд визнав трьох харків'ян та одного жителя Дніпропетровської області винними в тому, що 7 квітня 2014 року вони увірвалися на перший поверх будівлі ХОДА, де кидали камені, світло-шумові гранати, вибухові пакети і стріляли з травматичної зброї у бік співробітників правоохоронних органів. Вирок суду за ч.1 ст.294 - 5 років позбавлення волі. Суд врахував, що всі четверо раніше не судимі, мають дітей, а один із них - інвалід 3 групи, і призначив їм випробувальний термін на 3 роки", - відзначили у суді.

Водночас суд повністю задовольнив цивільні позови про стягнення із засуджених майнового збитку: "Від ХОДА - на 186 тис. 369 грн, від Харківської облради - на 11 тис. 786 грн, від Харківської національної академії Національної гвардії - на 21 тис. 133 грн, від КП "Держпром" - на 3 млн 776 тис. 490 грн".

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня 2014 року проросійські активісти після мітингу на площі Свободи захопили будівлю Харківської ОДА і підняли над нею прапор РФ. На другий день сили правопорядку повернули будівлю під контроль місцевої влади.

6 квітня 2014 року проросійські активісти знову захопили будівлю ХОДА. Вранці 8 квітня спецпідрозділи міліції витіснили зловмисників із будівлі. На місці затримано понад 60 осіб. Згідно із законом, за масові безлади обвинуваченим загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-