У поліції не вірять, що обстріл рівненського відділку - помста за Сашка Білого

У поліції не вірять, що обстріл рівненського відділку - помста за Сашка Білого

Укрінформ
На тубусі гранатомета, з якого сьогодні вночі обстріляли будівлю Управління патрульної поліції Рівного, знайдено написи, які начебто пояснюють мотиви нападників: зокрема: "За УНА-УНСО, за Білого Сашка!". 

Проте і правоохоронці, і люди, що були знайомі з Олександром "Білим" Музичком, вважають це нісенітницею. Про це, зокрема, написав у Фейсбуці начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков 

"Напис на тубусі гранатомета - дитячий лепет, для відволікання уваги. І жодного відношення до патрульної поліції не має", - зазначив Жуков, оприлюднивши фотографії з місця події.

Він підкреслив, що постріл з РПГ-22 було зроблено по вікнах кабінету начальника патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука, який там ночує. "Сергій Мерчук - активний учасник Майдану, після - учасник бойових дій у складі полку "Азов". До патрульної поліції в органах не служив", - написав Жуков.  

Рівненське "Радіо Трек" опитало деяких людей, які були близько знайомі з Музичком.

"Це не пов’язано з Білим. Якби стріляти за Сашка Білого, то потрібно було б ... по старій міліції стріляти. Я взагалі не розумію ситуації", - прокоментував представник ГО "УНА-УНСО" Іван Пантюх.

Близький товариш Олександра Музичка, керівник Спілки учасників бойових дій «УВО» Сергій Пандрак зазначив, що подібний напис міг бути лише провокацією. "Ніхто з побратимів Сашка Білого такий вандалізм вчинити не міг, тому що Сашко був прихильником того, що державне, комунальне майно не повинне бути знищене, воно повинно бути збережене для українців", - вважає він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько третьої години ночі на вулиці Степана Бандери у Рівному стався вибух, унаслідок якого пошкоджено стіну та дах гаражного приміщення Управління патрульної поліції. Неподалік, на вулиці Котляревського, було знайдено тубус від РПГ-22 і залишки вогнепальної зброї, які свідчили, що саме з цього місця відбувся постріл, який влучив у гаражний бокс, переобладнаний під тренажерний зал. В результаті нападу ніхто не постраждав. В області введено в дію план "Перехоплення".

Музичко був членом партії УНА-УНСО, координатором «Правого сектору» у західних областях, активним учасником Євромайдану. Загинув під час затримання працівниками правоохоронних органів 25 березня 2014 року.ТСЬКА,

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-