В одеському суді заново зачитують обвинувальний акт у

В одеському суді заново зачитують обвинувальний акт у "справі 2 травня"

Укрінформ
У залі засідань Малиновського райсуду Одеси триває розгляд "справи 2 травня" - прокурор Володимир Дудкевич заново зачитує обвинувальний висновок щодо протиправних діянь учасників масових заворушень 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі міста).

Колегія суддів, що прийняла 2 грудня 2016 року ухвалу про новий розгляд цієї резонансної справи з урахуванням оновлення свого складу, розглянула 17 березня також клопотання адвоката одного з підсудних про зміну міри запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу розглянути клопотання про зміну міри запобіжного заходу стосовно підзахисного Максима Сакаулова - замінити тримання під вартою домашнім арештом", - звернувся до колегії суддів адвокат Андрій Каркіщенко.

Втім, представник державного обвинувачення Дудкевич категорично заперечив можливість випущення з камери СІЗО громадянина Російської Федерації Сакаулова через можливу спробу втечі за межі України й уникнення заслуженого покарання.

Після повернення з нарадчої кімнати головуючий на процесі Віктор Корою озвучив ухвалу: "Суд заслухав доводи сторін у справі й не вбачає підстав для зміни міри запобіжного заходу стосовно підсудного Сакаулова".

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня правоохоронці затримали ще одного учасника масових заворушень Степана Гур'єва, який майже три роки переховувався від слідства. Суд санкціонував взяття його під варту. Загалом в камерах Одеського СІЗО зараз перебувають шестеро фігурантів "справи 2 травня".

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи настроєних бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі шестеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Гур'єв, Романюк та громадяни Російської Федеорації Сакаулов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в  тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-