Рибалки погрожують перекрити прохід у порт Херсона

Рибалки погрожують перекрити прохід у порт Херсона

Укрінформ
Приватні підприємці-рибалки погрожують перекрити своїми плавзасобами судохідний канал, яким морські судна проходять в порт Херсон, якщо не отримають дозволу на промисловий вилов риби у пониззі Дніпра, де створено національний природний парк "Нижньодніпровський".

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів один з учасників протестної акції приватних підприємців-рибалок, які у середу пікетували у Херсоні будинок облдержадміністрації та обласної ради з вимогою дозволити їм промисловий вилов риби у пониззі Дніпра.

"Не хочеться вживати радикальних заходів, але якщо не вийде (отримати дозвіл. - Ред.)... Ми вже готові, усі так говорять, перекрити фарватер на Рвачу, канал, де заходять іноземні судна. Якщо не приймуть нормального рішення (для розв'язання даної проблеми. - Ред.), перекриємо - і не вистачить їм хати цієї (будинку облдержадміністрації та облради. - Ред.), щоб розрахуватися", - заявив учасник протестної акції.

Як повідомляв Укрінформ, у середу приватні підприємці-рибалки області, які займаються промисловим виловом риби, організували пікетування будинку облдержадміністрації та обласної ради. У протестній акції взяли участь понад 200 осіб.

24 листопада 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №657 "Про створення національного природного парку "Нижньодніпровський". Даний парк займає площу 80 тис. 177,8 га і охоплює територію Ніжньодніпровських плавень вздовж Дніпра від міста Нова Каховка до Дніпровського лиману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-