Парасюк повіз із Харкова підкріплення учасникам

Парасюк повіз із Харкова підкріплення учасникам "торгової блокади"

Укрінформ
Колона з десятка автомашин з активістами, у тому числі в камуфляжі з нашивками "ОУН. Добровольчий батальйон", жовто-блакитними полотнищами на капотах і написами "Блокада", вирушила з площі Свободи до зони АТО для підтримки так званої блокади на Донбасі.

Короткий коментар для журналістів дав учасник акції - народний депутат Володимир Парасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збір колони у Харкові був оголошений заздалегідь. Більше половини учасників автоколони - з Харкова. Є активісти з Полтави, Львова, у тому числі добровольці батальйону "Дніпро-1"... Ми їдемо в Бахмут централізовано, колоною, щоб відновити редут, зруйнований напередодні поліцією", - відзначив Парасюк.

За його словами, це ідейна акція: "Мета - блокада на Донбасі".

На період формування автоколони будівлю Харківської ОДА оточили більш як 100 правоохоронців. Інцидентів не було.

Як стало відомо, кілька активістів пройшли до будівлі ХОДА, щоб передати губернатору Юлії Світличній відкритого листа на підтримку блокади. Проте, за уточненими відомостями, в цей час Світлична проводила особистий прийом громадян на ХТЗ.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває так звана "торгова блокада" залізничних шляхів, якими постачається вугілля з ОРДЛО. Учасники акції заблокували 12 вантажних поїздів і понад 700 вагонів, що перевозили вантажі між окупованими і неокупованими територіями.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокадників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Як заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко, жодної торговельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-