У зоні АТО затримали 43 людини зі зброєю - СБУ

У зоні АТО затримали 43 людини зі зброєю - СБУ

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 людини зі зброєю.

Про це повідомляє Управління СБУ в Донецькій області у Facebook

"Під час проведення заходів у населених пунктах Торецьк, Щербинівка та Курдюмівка (район проведення АТО) співробітники СБ України виявили групу осіб зі зброєю та іншими засобами ураження. На пропозицію здати вказану зброю отримали відмову, про що було повідомлено поліцію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронцями було затримано 43 особи, у яких вилучили 8 одиниць вогнепальної зброї, 2 предмети, схожих на гранати, значну кількість пляшок із запалювальною сумішшю.

Все вилучене направлено на експертизу.

Раніше нардеп Семен Семенченко заявив, що "якась спецгрупа СБУ" здійснила силове затримання учасників так званої торгової блокади Донбасу на станції Кривий Торець, причому, за його словами, блокувальників сильно побили. Пізніше він заявив про можливість "штурму" блокади у Бахмуті, де сьогодні були правоохоронці і працівники екстрених служб у зв'язку з отриманням повідомлення про замінування залізничного переїзду.

Нагадаємо, голова поліції Донецької області, заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін назвав фейком "указ" нібито від його імені, який передбачає розгін блокади на Донбасі і затримання її учасників, зокрема із застосуванням зброї. У "документі" стверджувалося, що до 10 березня нібито передбачалося розробити план затримання учасників блокування залізничного транспорту, а до 20 березня - затримати їх та взяти під варту. Під час затримання блокувальників проти них нібито дозволялося застосовувати зброю та інші спецзасоби.

Як повідомляв Укрінформ, штабом АТО та силами усіх суб'єктів антитерористичної операції - СБУ, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та ЗСУ - проводяться контрдиверсійні заходи, внаслідок яких введені додаткові обмеження та посилені фільтраційні заходи.

Підрозділи Національної поліції переведені на посилений режим несення служби. Проводяться додаткові перевірки громадян на блокпостах, а також у місцях великого скупчення людей. Такі заходи мають тимчасовий характер і направлені виключно на забезпечення безпеки мирного населення. Штаб АТО просить громадян з розумінням поставитися до тимчасових обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-