У харківському аквапарку вміст хлору перевищує норму в десятки разів - експертиза

У харківському аквапарку вміст хлору перевищує норму в десятки разів - експертиза

Укрінформ
Завершено експертизу води у басейнах аквапарку "Джунглі", звідки 10 березня з отруєнням було госпіталізовано шестеро дітей: вміст зв'язаного хлору перевищує норму в 1,5 - 24 рази.

Про це журналістам розповіла завідувач відділенням організації санітарно-гігієнічних досліджень ГУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Неля Новицька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами експертизи проб води з басейнів і внутрішніх мереж господарсько-питного водопостачання аквапарку "Джунглі", вміст вільного хлору - мінімальний, близько 0,05 міліграма на кубічний дециметр. Водночас, вміст зв'язаного хлору вище за нормативи в 1,5 - 24 рази", - відзначила Новицька.

За її словами, причини такого перевищення уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня по медичну допомогу після відвідування харківського аквапарку "Джунглі" звернулися близько 20 осіб. Шістьох дітей віком від 7 до 15 років госпіталізували з симптомами отруєння парами хлору. Увечері 11 березня усіх шестеро дітей виписали: їхній стан задовільний.

За фактом отруєння відкрито кримінальне  провадження за ч.1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) КК України.

Розслідування - на контролі керівництва Харківської ОДА і Головного управління нацполіції у Харківській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-