Блокувальникам не дали перекрити залізницю біля кордону з РФ

Блокувальникам не дали перекрити залізницю біля кордону з РФ

Фото, відео
Укрінформ
Близько 500 мешканців Куп'янська - залізничники, представники громадськості, депутати місцевих рад, ветерани АТО - війшли на вулицю, щоб висловити протест проти намірів групи радикально налаштованих громадян заблокувати залізницю.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

"Вдень в приміщенні Куп’янського відділу поліції відбулась робоча зустріч за участю правоохоронців, влади міста, виробничого підрозділу "Укрзалізниці" та представників штабу блокування. Вони, зокрема, висловлювали намір розміститися разом з активістами на території станції Куп’янськ-Сортувальний, щоб здійснювати відстеження та блокування потягів з вугіллям, що прямують з території РФ. Але правоохоронцями доведено неприпустимість порушення діючого законодавства та перешкоджання руху потягів. Також правоохоронці нагадали про покарання за блокування залізниці", - сказали у відділі.

Проте, зазначили у відділі, близько 14:00 група радикально налаштованих осіб із штабу блокування у кількості 30 людей все ж встановила намет з пунктом спостереження біля станції Куп`янськ-Сортувальний.

"У відповідь близько 500 мешканців міста вийшли на вулицю у рамках мирного зібрання проти блокади залізниці", - додали у відділі.

На місце події для встановлення усіх обставин виїхало керівництво поліції та особовий склад у кількості близько 100 працівників.

На цей час досягнуто домовленості про припинення подальших намагань блокування руху залізничного транспорту. "Блокувальники були змушені залишити територію, вони згорнули намет та в супроводі працівників поліції поїхали", - пояснили у відділі.

Під час акції, як стало відомо, порушень громадського порядку та графіку руху потягів допущено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-