Суд  відпустив двох

Суд відпустив двох "бурштинових браконьєрів"

Укрінформ
Маневицький районний суд Волинської області визнав невинуватими двох чоловіків, яких разом з іншими 20 особами було затримано в ніч з 12 на 13 травня 2015 року на місці незаконного видобутку бурштину.

Про це йдеться у вироку, оприлюденому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 

Обвинувачуваних, одному з яких було інкриміновано керівництво групою бурштинокопачів, а другому - участь у цій групі, вирішено "визнати невинуватими... та виправдати... у зв'язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення", - йдеться у вироку.

Речові докази, вилучені з місця події: мотопомпу, акумуляторну батарею, гофрований рукав, саморобний поплавок, три пластмасові ємкості, лопату, два пожежних рукава, металевий шест, - суд ухвалив знищити.

При цьому суд визнав, що в ході судового розгляду кримінального провадження достовірно встановлено, що в період з 1 год. до 2 год. 13.05.2015 року підсудних було виявлено співробітниками УСБУ у Волинській області в урочищі „Медвеські поля" (місцева назва "Лоше") поблизу смт. Маневичі Волинської області, на місці незаконного видобування бурштину. Свідки показали, що на момент припинення вчинення злочину там знаходилися від 50 до 70 людей, з них біля 20 чоловік вдалося затримати, інші  втекли. Було виявлено п'ять мотопомп, сачки, лопати, пожежні рукави, прожектори, генератори. Ямкові отвори в землі були утворені шляхом розмиву грунту за допомогою води, яка подавалась з канави. Територія освітлювалась за допомогою кількох прожекторів, струм до яких надходив від генераторів.

Крім того зазначають, що громадянин, якого підозрювали в тому, що він керував діями інших осіб, які працювали на мотопомпах, "був виявлений на місці незаконного видобування бурштину у чистому одязі, взутий в черевики, на відміну від інших затриманих співробітниками УСБУ у Волинській області на місці пригоди осіб, які всі були в забрудненому одязі та в гумових чоботах".

Обидва обвинувачувані визнали, що дійсно перебували в урочищі „Медвеські поля", куди прибули окремо один від одного після 23 год. 12.05.2015 року. Та оскільки вони заявили, що жодних правопорушень не скоювали, а приїхали "з метою подивитися, що там відбувається", суд визнав їх невинуватими.

На період слідства запобіжних заходів щодо підозрюваних не обиралося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-