Блокуванням рахунків “Львіввугілля” хотіли дестабілізувати регіон — Синютка

Блокуванням рахунків “Львіввугілля” хотіли дестабілізувати регіон — Синютка

Укрінформ
Головна мета блокування рахунків ДП «Львіввугілля», яке викликало протести шахтарів, - дестабілізувати ситуацію в регіоні, зірвати модернізацію шахт та зупинити видобуток вугілля на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Про це на брифінгу заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що основна мета блокування рахунків цього разу - це дестабілізувати ситуацію в регіоні, зірвати модернізацію шахт ДП «Львіввугілля» та зупинити видобуток вугілля на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну. Такі блокування рахунків відбуваються тільки на ДП «Львіввугілля» та «Волиньвугілля», а заборгованості є в усіх шахтах, які займаються видобутком вугілля на території України», - сказав Синютка.

За словами губернатора, зареєстроване у Києві державне підприємство «Регіональні електричні мережі» звернулося до суду щодо стягнення заборгованості з ДП «Львіввугілля» за електроенергію в розмірі 68 млн грн. Разом з інфляційними втратами, пенею, судовими витратами тощо заборгованість сягнула майже 94 млн грн. Була видана постанова про арешт коштів боржника.

1 березня 2017 року ДП «Львіввугілля» звернулося до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України із заявою, в якій повідомило, що на цьому ж рахунку перебувають і кошти, призначені для виплати заробітної плати. Йдеться про 8 426 працівників підприємства, яким заборгували загалом понад 22 млн грн.

Керуючись трудовим законодавством та законом «Про виконавче провадження», виконавча служба зняла арешт з коштів у межах суми 22 018 303,77 (двадцять два мільйони вісімнадцять тисяч триста три тривні 77 копійок), які знаходяться на рахунку Відокремленого підрозділу "Управління "Західвуглепостач" Державного підприємства "Львіввугілля", та призначені для виплати заробітної плати шахтарям.

Відтак в «Ідея Банку», який обслуговує підприємство, є 22 млн грн, які зачислять на рахунки працівників до 10 березня. Решту заборгованості по зарплаті за січень виплатять у найближчі тижні.

Як зазначив Синютка, афера з блокуванням коштів вугільного підприємства тягнеться ще з 2015 року. Уже тоді були підготовлені необхідні документи. Тому виглядає дивним, що рахунки заблокували саме тоді, коли підприємству надійшли кошти на модернізацію шахт з метою збільшення видобутку і сталася трагедія на шахті «Степовій».

Як повідомлялося, 9 березня, Господарський суд Львівської області суд визнав незаконними дії виконавчої служби та недійсною її постанову про арешт коштів ДП «Львіввугілля» від 8 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-