У Харкові перекрили потужний канал контрабанди зброї

У Харкові перекрили потужний канал контрабанди зброї

Укрінформ
Потужний канал контрабанди в Україну вогнепальної зброї та боєприпасів перекрили у результаті спецоперації в Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Впродовж січня-лютого співробітники СБУ задокументували ряд фактів незаконного постачання та збуту вогнепальної зброї членами злочинної групи. А саме, троє зловмисників - жителі Києва і Харківської області - замовляли комплектуючі до стрілецької зброї в країнах Західної Європи і США, особисто збирали їх та продавали", - відзначив Абдула.

За його словами, запчастини до зброї надходили в Україну поштою, або ж їх доставляли кур'єри в обхід митниці: "В Україні покупців підшукували через спеціалізовані форуми в Інтернеті".

"Під час обшуків на початку березня за місцем проживання фігурантів справи вилучено велику кількість вогнепальної зброї та комплектуючих виробництва провідних військових підприємств із Німеччини, Австрії, Чехії, Швейцарії, Бельгії, Італії, США, Ізраїлю, Росії та інших країн. Вилучені зразки вогнепальної зброї передали на експертизу", - додав Абдула.

За його словами, відкрито кримінальне  провадження за ст. 201 (контрабанда) і ст. 263(незаконне поводження зі зброєю) КК України. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-