АТО: найгарячіше - біля Маріуполя, бойовики гатять із артилерії й танків

АТО: найгарячіше - біля Маріуполя, бойовики гатять із артилерії й танків

Карта
Укрінформ
На Маріупольському напрямку кількість обстрілів лишається найбільшою – 57 випадків порушення режиму тиші. Бойовики, що підтримуються Росією, використовують гармати, танки та міномети.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Епіцентром бойових дій є східні підступи до Маріуполя. Незаконні збройні формування випустили понад 70 артилерійських снарядів та 160 мін по українських позиціях вздовж лінії фронту Гнутове – Талаківка – Водяне – Широкине.  У Мар’їнському районі  режим тиші порушили тричі, у тому числі сили АТО зафіксували два короткотривалих мінометних обстріли. У районі Докучаєвська сили окупанта випустили 10 артилерійських снарядів у Тарамчуці і провели ряд збройних провокацій у Новотроїцькому”, - розповів речник МОУ з питань АТО.

За його словами, на Луганському напрямку найбільш активними були бойові дії в Новоайдарському районі, де бойовики випустили 25 артилерійських снарядів та понад 50 мін біля Кримського. У районі Новотошківського незаконні збройні формування широко застосовували гранатомети і провели масований мінометний обстріл, випустивши з півсотні мін по позиціях сил АТО.

"У Попаснянському районі українські військові зафіксували один короткотривалий мінометний обстріл біля Новоолександрівки, а інші 5 випадків порушення перемир’я були із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. У Станично Луганському районі бойовики обстріляли з мінометів українські позиції у Малиновому, а у Станиці Луганській відкрили вогонь зі снайперської зброї. За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 обстрілів з боку бойовиків, з них – половина із застосуванням важкого озброєння", - зазначив Лисенко.

Він констатував, що на Донецькому напрямку інтенсивність обстрілів, здійснених бойовиками, у Авдіївці та на її околицях знизилась. Бойовики застосовують важке озброєння дедалі рідше. Учора ремонтні бригади відновили електропостачання житлових кварталів та коксохімічного заводу у місті. Водопостачання в Авдіївці здійснюється за графіком з міських резервуарів. Сьогодні основні зусилля ремонтників будуть направлені на відновлення електропостачання на Донецькій фільтрувальній станції.

“На Світлодарській дузі, Горлівському периметрі, а також поблизу Донецького летовища тривають бойові дії низької та середньої інтенсивності, з епізодичним застосуванням важкого озброєння, зокрема – мінометів. Минулої доби на Донецькому напрямку відбулось 35 ворожих обстрілів позицій сил АТО, 18 з яких – з важкого озброєння”, - поінформував речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-