КПВВ «Новотроїцьке» за допомогою ООН оснастили надсучасною технікою

КПВВ «Новотроїцьке» за допомогою ООН оснастили надсучасною технікою

Фото
Укрінформ
У Донецькій області відбулась офіційна церемонія передачі технічної допомоги від Агентства ООН у справах біженців для поліпшення умов у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке».

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби

«Сьогодні ми отримуємо модулі для здійснення контролю, які оснащені надсучасною технікою. Найближчим часом такі ж модулі будуть встановлені і в інших КПВВ. Впевнений, що ця спільна ініціатива значно поліпшить пропускні спроможності контрольних пунктів з пропуску громадян, надасть можливість людям перетинати лінію зіткнення швидше і безпечніше, а прикордонникам - нести службу в сучасних та комфортних умовах», - сказав начальник управління прикордонного контролю адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

У результаті міжнародної допомоги оновлено інфраструктуру пішохідних напрямків та встановлено чотири модулі для здійснення контролю громадян, які перетинають лінію розмежування. Модулі облаштовані комп'ютерною технікою для здійснення контролю та оснащені 5 робочими місцями для військовослужбовців. Це дасть змогу збільшити кількість прикордонних нарядів для пришвидшення оформлення громадян на пішохідному напрямку. Два модулі встановлені на вхід та ще два - на вихід до неконтрольованої території.

Голова комісії УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу вручив сертифікати на модулі для несення служби прикордонних нарядів з перевірки документів начальнику Донецького прикордонного загону Івану Чорнопіщуку.

Загалом бюджет програми технічної допомоги становить 3,5 млн грн. Окрім КПВВ «Новотроїцьке», більш сучасно обладнання отримають КПВВ «Мар’їнка» та «Майорське». 

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-