У Мінінформі сказали, коли покращиться сигнал телеканалів на Луганщині

У Мінінформі сказали, коли покращиться сигнал телеканалів на Луганщині

Укрінформ
Мешканці села Штормове Новоайдарського району Луганщини уже сьогодні можуть дивитися українські телеканали в кращій чи гіршій якості через ефірну антену, проте сигнал покращиться, коли в регіоні побудують нову телевежу.

Про це заявив радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО народний депутат Олександр Бригинець, інформує прес-служба МІП.

«Хоча в селі можна на ефірну антену «ловити» українські канали в кращій чи гіршій якості, більшість мешканців віддають перевагу «Т2» або супутниковому мовленню», - сказав він.

На його думку, ситуація може змінитися, коли ефірні канали покращать якість сигналу.

«А станеться це тоді, коли буде на Луганщині побудовано нову телевежу, про яку заявляв раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець», - зазначив парламентарій.

У свою чергу директор місцевої школи Олександр Калмиков розповів, що проблем із мовленням у селі немає.

«У селі є і супутникове, і цифрове мовлення «Т2». Ефірні телеканали присутні, але в поганій якості. Хороший сигнал телеканалів: «Інтер», «UA:Перший», ТРК «Україна» тощо», - зауважив директор.

За його словами, є люди, які на звичайну антену ловлять і «окупаційні» канали, що транслюються з Луганська. «Але, по-перше, це не дуже просто зробити, а по-друге, бажаючих небагато», - додає директор.

Як повідомлялося раніше, під час офіційного відкриття телевежі на горі Карачун 5 грудня 2016 року міністр Стець поінформував, що «завданням на наступний рік є побудова ще трьох телевеж у Луганській та Донецькій областях, за умови виділення під це коштів із Держбюджету».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-