У Харкові розслідують загибель підлітка на спортмайданчику

У Харкові розслідують загибель підлітка на спортмайданчику

Укрінформ
Загибель 14-річного хлопчика з модульного містечка для переселенців, що на проспекті Льва Ландау в Харкові, розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в Харківській області Костянтин Шеремет.

"Подія внесена до Єдиного реєстру досудового розслідування за двома статтями: ч. 2 ст. 115 "Умисне вбивство" і ст. 367 "Службова халатність", - зазначив Шеремет.

Водночас, за словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, за фактом падіння металевих футбольних воріт, що придавили підлітка на смерть, проведуть технічну експертизу.

"Цей майданчик - подарунок від німецької організації для переселенців з модульного містечка. Буде проведена технічна експертиза, перевірятимуться документи і підрядник, який встановлював цей майданчик. Це київська фірма, її вибрали самі німці. Одні ворота на футбольному полі вже були зламані, і їх намагалися полагодити на території модульного містечка. Другі ворота теж не один раз падали", - зазначила віце-мер.

За її словами, міськрада допоможе сім'ї в похованні загиблого. Цей хлопчик був старшим з трьох дітей у сім'ї.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 березня в модульному містечку для переселенців на проспекті Льва Ландау незакріплені металеві футбольні ворота після пориву вітру впали на підлітка під час гри у футбол і придавили його на смерть.

Модульне містечко на 400 переселенців із зони АТО побудоване в Харкові 2015 року за підтримки уряду Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-