Блокувальники залишили в Конотопі шістьох

Блокувальники залишили в Конотопі шістьох "спостерігачів"

Укрінформ
На станції Конотоп залишаються шість представників народних депутатів, які фіксують переміщення вантажних потягів, що курсують залізницею. 

Про це в понеділок, 6 березня, сказав начальник ГУ Нацполіції в Сумській області Микола Лушпієнко  під час  брифінгу щодо спроби блокування залізничних шляхів у Конотопі.

“На охорону громадського порядку були задіяні 160 чоловік особового складу. Поліція забезпечила порядок на даній території, тим більше за підтримки патріотично налаштованого населення, яке не поділяє позиції приїжджих активістів. Наразі на місці залишаються 6 представників народних депутатів, які фіксують переміщення вантажних потягів, що курсують залізницею. Комунікація з ними налагоджена, порушень громадського порядку немає”, – повідомив Лушпієнко.

У свою чергу  голова  Сумської облдержадміністрації Микола  Клочко, який теж брав участь у брифінгу, наголосив, що влада на Сумщині не дозволить нікому розхитати ситуацію в регіоні.

"Намагання певних політичних сил розхитати ситуацію в області, на жаль, не припинилося. Черговою піар-акцією 4-5 березня стала спроба блокування залізничних шляхів та зупинки потягів на потужній вузловій станції „Конотоп” за підтримки двох народних депутатів від фракції „Самопоміч” та за участю близько 100 приїжджих активістів, які, за їх словами, прибули до міста на запрошення мера Конотопа Артема Семеніхіна. Але ми  нікому не дамо розхитати ситуацію. І це чітко дали зрозуміти жителі області, які не підтримали намірів блокувальників”, – зазначив Клочко.

Очільник Сумщини та начальник поліції області через ЗМІ звернулися до активістів не розхитувати ситуацію у прикордонному регіоні.

"Зустрічатися з виборцями  - це право народних депутатів. На Сумщині живуть свідомі і патріотичні люди, тому не потрібно привозити з собою людей з інших регіонів. Жодна особа, тим більше в балаклаві, не має права порушувати порядок. Всі питання мають вирішуватися виключно у правовому полі. Об’єкти інфраструктури охоронялися і будуть охоронятися, як того вимагає законодавство і жовтий рівень загрози”, – акцентував Клочко.

Як повідомлялося, 5 березня народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко разом з близько ста активістами, які домагаються припинити торгівлю з Росією, зробили спробу заблокувати рух вантажних поїздів на перегоні Вирівка – Конотоп. Один поїзд ними був затриманий на чотири хвилини, ще один – більш ніж на годину.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 279 ч. 1 Кримінального кодексу України "Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів або створювало небезпеку життю людей".

Санкція статті, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-