Блокування залізниці на Сумщині: поліція відкрила справу

Блокування залізниці на Сумщині: поліція відкрила справу

Укрінформ
За фактом блокування залізниці у місті Конотоп на Сумщині розпочато кримінальне провадження

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

„Провадження відкрито за ст. 279 ч. 1 КК України „Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів або створювало небезпеку життю людей”. До того ж, є звернення Конотопського відділення Укрзалізниці про завдані збитки зупинкою вантажних потягів”, - зазначила Біганова.

За її інформацією, підставою для відкриття кримінального провадження стала зупинка 5 березня учасниками протестної акції, які домагаються припинення торгівлі з Росією, двох українських вантажних потягів. Одного - на чотири хвилини, іншого – більше, аніж на годину.

„Начальник Головного управління поліції області Микола Лушпієнко, який також перебуває на місці події, закликав учасників блокади вирішувати питання виключно у правовому полі, не блокувати рух залізниці і проводити заходи мирно, не порушуючи закон та громадський порядок”, - сказала речниця ГУНП у Сумській області.

Санкція статті, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-