Блокада залізниці на Сумщині зіграє на руку ворогу – голова ОДА

Блокада залізниці на Сумщині зіграє на руку ворогу – голова ОДА

Укрінформ
Блокада залізниці в місті Конотоп на Сумщині спричинить появу в Україні ще одного вогнища нестабільності.

На цьому, коментуючи останні події у місті Конотоп, де група активістів спробувала заблокувати рух вантажних потягів на залізниці, наголосив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„В ніч проти 5 березня групою прибулих із інших регіонів осіб під керівництвом народних депутатів України було здійснено спробу перекрити залізничне сполучення в районі міста Конотоп Сумської області. Не маю сумніву: якби ця акція вдалася, головним її результатом було б створення загрози дестабілізації в області, появи в Україні ще одного вогнища суспільної нестабільності, провокування внутрішнього громадського протистояння. Підкреслю, протистояння не на лінії бойових дій з гібридними військами агресора, а протистояння всередині країни, що може грати на руку виключно ворогам української державності”, - зазначив губернатор.

За його словами, завдяки відповідальній і патріотичній позиції громади Конотопа, правоохоронців, місцевих органів влади, вдалося запобігти будь-яким негативним наслідкам від цієї акції.

„Так само, як і протягом останніх трьох років, нашими спільними зусиллями у прикордонному регіоні вдалося запобігти інспірованим іззовні масовим заворушенням, терористичним загрозам, суспільно-політичній дестабілізації”, - зауважив Клочко.

Він відзначив виважені і професійні дії працівників поліції Сумщини, які забезпечили громадський порядок, дотримання прав і свобод громадян та не допустили загострення ситуації, та запевнив, що влада Сумщини не допустить дестабілізації на території регіону.

„Звертаюся до всіх учасників так званого „блокування”. Ми, громадяни України, маємо завжди пам’ятати, що кожен наш крок, кожен вчинок повинен посилювати позиції країни, а не лити воду на млин зовнішнього агресора і внутрішніх провокаторів. Органи влади Сумщини, територіальні громади, наші волонтерські організації роблять усе можливе, аби допомогти нашим бійцям на передовій, аби наблизити перемогу України і відновити її територіальну цілісність. І ми готові співпрацювати, об’єднувати зусилля з усіма патріотами, чиї дії спрямовані на реальний захист інтересів країни і нашого народу.  Якщо ж хтось, під прикриттям красивих гасел, розраховує розхитати ситуацію в області, зробити тисячі людей заручниками політичних амбіцій, поставити здоров’я і життя громадян під загрозу – у них немає жодного шансу. Ми будемо захищати інтереси людей, інтереси держави, і не допустимо жодних проявів дестабілізації, чим би вона не прикривалася”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-