Засідання у мерії Сум зірвали димовою шашкою. Поліція завела справу

Засідання у мерії Сум зірвали димовою шашкою. Поліція завела справу

Відео
Укрінформ
У Сумах до приміщення, де проходило засідання міськвиконкому, було вкинуто димову шашку, поліція відкрила провадження за фактом хуліганства. 

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. 

"Сьогодні близько 14:20 до приміщення, де проходило позачергове засідання міськвиконкому, на якому розглядалися транспортні питання, була вкинута димова шашка. Поліція затримала ймовірного хулігана та встановлює остаточні обставини події", - йдеться у повідомленні.

За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження.

Як зазначає Радіо Свобода, через сильне задимлення засідання довелося перенести в інше приміщення. Проте там зібрались лише 8 членів виконкому з потрібних для кворуму 9, тож засідання закрили. 

Причиною конфлікту стало відхилення пропозиції депутатів Сумської міськради Андрія Крамченкова та Володимира Чепіка виключити питання щодо транспортного конкурсу з порядку денного засідання виконкому. За словами депутатів, розгляд цього питання є порушенням закону України «Про доступ до публічної інформації». Оскільки проект рішення був опублікований лише 2 березня, тож не минув передбачений законодавством 20-денний термін.

Міський голова Сум Олександр Лисенко назвав ситуацію умисним зривом засідання та лобіюванням інтересів перевізників, які не перемогли у конкурсі.

Активісти невдоволені результатами, згідно з якими перемогли перевізники зі старими автобусами з малою пасажиромісткістю. Крім того, вони впевнені, що влада поспішає з визнанням результатів, оскільки захищає інтереси «своїх» перевізників, а також хоче встигнути до 7 березня, коли має відбутися засідання Харківського апеляційного суду щодо скасування конкурсу.

Результати транспортного конкурсу у Сумах оприлюднили 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-