Вінницька міськрада триматиме на контролі справу про підпал авто депутата

Вінницька міськрада триматиме на контролі справу про підпал авто депутата

Укрінформ
Секретар Вінницької міської ради звернувся до керівництва вінницької поліції з вимогою оперативного і всебічного розслідування підпалу автівки депутата міської ради Дмитра Уманця.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міськради.

«Я звернувся до керівництва правоохоронних органів щодо негайного всебічного і оперативного розслідування цього злочину і притягнення винних до відповідальності – у Вінниці подібним ганебним зухвальствам не має бути місця. ... Ми будемо тримати цю справу на контролі», - цитує відомство секретаря Вінницької міськради Павла Яблонського.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції Вінницької області, причина пожежі буде встановлена після проведення ряду експертиз, призначених в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Поліція проводить комплекс заходів для встановлення особи, причетної до вчинення правопорушення.

Як повідомляло агентство, у п'ятницю вночі невідомі підпалили автівку депутата міськради від ВО «Свобода» Дмитра Уманця. Авто перебувало на парковці поблизу багатоповерхівки, де він мешкає. За словами депутата, поруч з автомобілем було знайдено 5-літрову каністру з бензином. Уманець пов'язує підпал зі своєю депутатською діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-