Бойовики захопили стадіон

Бойовики захопили стадіон "Донбас Арена" і тренувальну базу "Шахтаря"

Укрінформ
Озброєні люди захопили стадіон  "Донбас Арена" і тренувальну базу  ФКА "Шахтар", перекривши доступ до об'єктів співробітникам та волонтерам.

Про це заявив  генеральний директор "гірників" Сергій Палкін на прес-брифінгу 2 березня, повідомляє Укрінформ.

"На даний момент усі входи та виходи на "Донбас Арену" заблоковані озброєними людьми. У офісних співробітників немає доступу до стадіону. Доступ до арени мають лише чергові зміни, які необхідні у разі виникнення позаштатних ситуацій. Зараз на стадіоні проводиться опис майна", - заявив Палкін. 

Крім того, генеральний директор донецького клубу зазначив, що 28 лютого озброєні люди проникли на тренувальну базу футбольного клубу "Шахтара" - СТБ Кірша. Вони опечатали усі будівлі, вивели звідти співробітників, виставили свою охорону. 

“Доступу до об'єкту у нас немає",  - уточнив Палкін.

Він також прокоментував інформацію ЗМІ про те, що бойовики попередньої ночі запалили освітлення на стадіоні і заявили, що цей факт є перемогою "ДНР". 

“Запалити світло на "Донбас Арені" не важко. І зробити це може кожен.  Натиснути на кнопку і включити ліхтарики - це не перемога, це взагалі нічого, це смішно. По-справжньому "Донбас Арена" сяяла, коли була переповнена уболівальниками, коли на ній перемагав "Шахтар". І засяє вона знову лише тоді, коли там, як і раніше, гратиме "Шахтар" з кращими клубами світу.  Коли там звучатиме гімн Ліги чемпіонів.  А те, що зараз відбувається в Донецьку, уболівальників "Шахтаря" та сотні тисяч людей, які дуже чекають команду додому, до цього моменту не наближає, а віддаляє", - сказав Палкін.

Як вже повідомляв Укрінформ, 28 лютого озброєні люди заблокували доступ для волонтерів та працівників гуманітарного штабу на "Донбас Арену" і на усі 28 пунктів  видачі гумдопомоги в Донецьку та Донецькій області на непідконтрольній території (НКТ). 

"Пункти опечатано, до гуманітарної допомоги штабу і майна у нас доступу немає. Станом на ранок 28 лютого, на "Донбас Арені" та усіх пунктах видачі залишалося приблизно 70 000 дорослих і дитячих продуктових наборів", - уточнив  директор гуманітарного штабу Олександр Вишняков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-