Штаб АТО: противник зосередив танки та міномети в районі Спартака

Штаб АТО: противник зосередив танки та міномети в районі Спартака

Карта
Укрінформ
Через обстріли бойовиків Авдіївка залишається без світла вже чотири доби. 

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Авдіївці вже чотири дні відсутнє електропостачання, водопостачання відбувається за графіком, опалення є. Всі важливі об’єкти інфраструктури освітлюються за допомогою генераторів», - сказав Лисенко. 

Речник Міноборони зазначив, що на Донецькому напрямку епіцентром бойових дій залишається Кам’янка-Авдіївка з епіцентром на шахті "Бутівка". Противник зосередив танки та міномети в районі Спартака та активно їх застосовує.

«Бойові дії середньої інтенсивності тривають на Світлодарській дузі, біля Донецького аеропорту. Скрізь ворог застосовує важке озброєння», - зазначив полковник. 

За словами Лисенка, ситуація на Луганському напрямку дещо краща, оскільки за добу було лише 8 ворожих обстрілів, але із застосуванням мінометів. 

«Традиційно бойові дії велися в Попаснянському районі. Між 10-ою та 17-ою годинами бойовики здійснили три мінометних обстріли, пізніше застосовували тільки  легке озброєння. Також противник порушив режим тиші в Лобачевому та Оріховому. Другий обстріл був мінометним. Всього на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів. По наших позиціях випустили 25 мін», - зазначив він. 

Речник Міноборони розповів, що на Маріупольському напрямку ситуація загострилася в районі Мар’їнки.  

«На Маріупольському напрямку загострилася ситуація в районі Мар’їнки. Південніше обстановка незмінна, і вдень і вночі тривають провокації та ворожі обстріли. Всього противник порушив режим тиші 31 раз», - сказав Лисенко. 

Речник нагадав, що для жителів Донбасу, які вступили до лав бандформувань, але не брали участь в активних бойових діях проти українських військових, діє програма СБУ «На тебе чекають удома».  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-