Москаль попереджає про другу хвилю паводку на Закарпатті

Москаль попереджає про другу хвилю паводку на Закарпатті

Укрінформ
На річках Закарпаття формується друга паводкова хвиля.

Про це попередив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

“Станом на 10.00 неділі (26.02) вода в р. Латориця піднялася ще на 40 см. Між селами Великі Геївці й Тисаагтелек (Ужгородський район) річка, що вийшла з берегів, усе ще переливається через дорогу місцевого значення. Проїзд автомобілів ускладнений, але не заблокований, площа переливу порівняно з учорашнім днем не збільшилася”, - зазначив Москаль.

За його словами, у р.Тиса паводкова хвиля, яка вчора пройшла на територію Угорщини, через особливості русла знову повернулася на Закарпаття в районі Чопа й сьогодні остаточно піде на територію сусідньої країни. За минулу добу рівень води в річці збільшився на 70 см, зараз висота паводкової хвилі досягає 5 м. Загрози виходу на заплаву немає. По р.Уж максимальний підйом води пройшов сьогодні о 1.00 ночі, до 10.00 ранку вода знизилася на 40 см. У Боржаві й Тересві так само фіксується зниження рівня води.

У прес-службі Москаля запевняють, що виходу річок на заплаву, підтоплень сільгоспугідь (за винятком Ужгородського району) чи дворогосподарств немає.

“Через танення снігу в горах на річках області зараз формується друга паводкова хвиля. Обласна держадміністрація здійснює постійний моніторинг стану головних водних артерій Закарпаття у зв’язку з можливим різким підняттям води”, - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-