На Закарпатті річки виходять з берегів: Латориця залила дорогу

На Закарпатті річки виходять з берегів: Латориця залила дорогу

Укрінформ
Через потепління та танення снігу на головних річках Закарпаття продовжує підніматися рівень води. В Ужгородському районі з берегів вийшла річка Латориця.

Про це повідомяється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Станом на 11.00 суботи (25.02) в р. Латориця найбільший підйом води зафіксований в Ужгородському районі - до 60 см. Між селами Великі Геївці та Тисаагтелек (Тисянка) річка вийшла з берегів і переливається через дорогу місцевого значення. Висота води над дорожнім покриттям - 10 см, рух автомобілів ускладнений, але не припинений. До кінця дня вода в Латориці може піднятися ще на 10 см", - йдеться у повідомленні.

У р.Боржава вода піднялася на 1 м, у р.Тересва - на 50 см, в р.Уж до кінця дня очікується підйом води до 70 см без виходу на заплаву.

На р.Тиса підйом рівня води становить 2 м, паводкова хвиля пішла на територію сусідньої Угорщини, підтоплень сільгоспугідь та дворогосподарств немає.

Обласна державна адміністрація здійснює постійний моніторинг стану головних водних артерій Закарпаття у зв'язку з підняттям рівня води й можливим весняним паводком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-