Суд втретє повернув Казакова на посаду мера Сєвєродонецька - адвокат

Суд втретє повернув Казакова на посаду мера Сєвєродонецька - адвокат

Укрінформ
Суд втретє з лютого минулого року відновив на посаді міського голови Сєвєродонецька Валентина Казакова.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат мера Ігор Слєсарєв.

"Валентин Казаков відновлений на посаді Сєвєродонецького міського голови", - заявив адвокат.

За його словами, у ході розгляду справи у суді сторона мера надала докази фальсифікації даних на сайті міської ради і публікації заднім числом рішення про усунення Казакова з посади.

"Та сторона намагалася затягнути процес і цього разу. Спочатку заявили відвід судді Бароніну, потім заявили клопотання про призупинення слухань. Суддя їм відмовив, і вже у ході пояснень мною було заявлене клопотання, що міська рада фальсифікувала дані на сайті міської ради, коли заднім числом 1 грудня публікувався проект рішення (про усунення Казакова з посади. - Ред.)", - розповів Слєсарєв.

Він також повідомив, що за вказаними фактами готується звернення до правоохоронних органів.

"Ми звертатимемося до правоохоронних органів. Буде перевірка", - підкреслив адвокат.

Водночас, за його словами, мер спробує вийти на конструктивний діалог з депутатами. Хоча висловив сумнів, що це можливо у ситуації «коли у секретаря міської ради є 24 "кишенькові" депутати і немає бажання примиритися".

"Все залежить від совісті і порядності цих людей. Мер, звичайно, намагатиметься знайти конструктив, а вийде, не вийде - подивимося", - сказав Слєсарєв.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року на виборах у Сєвєродонецьку переміг діючий мер Валентин Казаков. Але вже у лютому 2016 року його звільнили. За відповідне рішення проголосували 24 з 27 присутніх на засіданні депутатів міськради. Проте наприкінці квітня того ж року Сєвєродонецький міський суд визнав недійсною 6-у сесію Сєвєродонецької міської ради від 16 лютого 2016 року, на якій було прийнято рішення про відставку міського голови Валентина Казакова. Це рішення 31 травня підтвердив Донецький апеляційний адміністративний суд, тим самим відновивши Казакова на посаді міського голови.

8 жовтня 2016 року стало відомо, що Казаков написав заяву до Верховної Ради з вимогою розпустити міськраду Сєвєродонецька, обгрунтувавши це ухваленням "рішень, що суперечать законам України".

13 жовтня 2016 року депутати від "Опоблоку" і БЮТ у міськраді Сєвєродонецька другий раз за півроку звільнили Казакова. Проте наприкінці листопада того ж року Сєвєродонецький міський суд відновив його на посаді.

16 грудня 2016 року депутати міськради Сєвєродонецька втретє за рік прийняли рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Валентина Казакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-