У Кривому Розі перехожий не дав п’яному хулігану підірвати гранату

У Кривому Розі перехожий не дав п’яному хулігану підірвати гранату

Фото, відео
Укрінформ
Випадковий перехожий побачив, як чоловік під час конфлікту з таксистом висмикнув з гранати чеку, вчасно зорієнтувався і відібрав у зловмисника небезпечний предмет.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

«Подія сталася 23 лютого близько 16-ї біля одного з супермаркетів на проспекті Миру м. Кривий Ріг. Правоохоронцям вдалось встановити всі обставини події. З’ясувалося, що конфлікт виник між водієм таксі та пасажиром, якого не задовольнила ціна за послугу перевізника. Незадоволений клієнт дістав з кишені гранату та почав погрожувати нею водію. Між ними виникла бійка, яку помітили перехожі. Один із них відібрав у зловмисника гранату, затиснув її у руках та перемотав ізолентою, щоб попередити вибух. Дочекавшись приїзду поліцейських,  чоловік передав боєприпас правоохоронцям», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чоловік погрожував бойовою ручною гранатою РГД-5, яка становила реальну загрозу.Вибухотехніки тут же на місці події її знешкодили – від’єднали запал від корпусу.

36-річний зловмисник був затриманий та доставлений до Саксаганського відділення поліції для з’ясування всіх обставин події. Чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння та пояснити наявність у нього гранати не зміг.

У поліції відзначили, що йому загрожує покарання за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі на строк від 3-х до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-