СБУ шукає у Рівненській облраді поплічників російських спецслужб

СБУ шукає у Рівненській облраді поплічників російських спецслужб

Укрінформ
Сьогоднішні дії СБУ в Рівненській обласній раді пов'язані з пошуком серед депутатів поплічників російських спецслужб, які намагалися дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це повідомляється на Facebook прес-офіцера УСБУ України в Рівненській області.

"Сьогодні у рамках відкритого Генеральною прокуратурою кримінального провадження, за дорученням слідчого ГПУ співробітники СБ України проводять процесуальні дії у Рівненській обласній Раді. Правоохоронці вивчають документи, згідно з якими на розгляд Ради у 2016 році окремими депутатами виносилися питання, які порушують Конституцію", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Грицак та Генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу оголосили про викриття агентурної мережі російських спецслужб, які фінансували дестабілізацію ситуації в Україні. Одним з напрямків цієї діяльності є лобіювання штучних ініціатив федералізації України, створення так званих спеціальних економічних зон, виборності губернаторів та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків з Росією та надання російській мові особливого статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-