У Харківській мерії кажуть, що звикли до обшуків: Ходять до нас, як на роботу

У Харківській мерії кажуть, що звикли до обшуків: Ходять до нас, як на роботу

Укрінформ
Обшук у Харківській міськраді завершено: силовики жодних документів не вилучали.

Про це сказав журналістам директор департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обшук тривав чотири години. Силовики прийшли до департаменту, який не готував розшукуваний ними документ, тому ніяких документів не вилучали. Мабуть, сталася помилка, і правоохоронці потрапили не за тією адресою. Вони забрали ксерокопії трьох старих договорів і пішли", - зазначив Сидоренко.

За його словами, співробітники мерії протидії правоохоронцям не чинили: "Навпаки, всіляко допомагали знайти потрібні їм папери".

"Спецназ у заході участі не брав", - додав Сидоренко.

За його словами, поки невідомо, в рамках якого провадження проводився обшук.

"В ухвалі суду сказано загалом, що розслідується справа з приводу розтрати майна службовими особами. В цілому, обшуки в міськраді - звичайне явище. До нас вони ходять вже як на роботу", - сказав Сидоренко.

Як повідомляв Укрінформ, з ранку співробітники прокуратури почали обшуки в департаменті земельних відносин Харківської міськради. Обшуки санкціоновані судом і проходять в рамках кримінального провадження, відкритого раніше за фактами незаконної роздачі землі міською радою з так званої "кооперативної схеми".

У вересні 2016 року в Харкові пройшли обшуки в рамках кримінального провадження за фактом виділення міськрадою 600 га землі кооперативам під будівництво багатоповерхових житлових будинків. Обшук, у тому числі, пройшов  у готелі "Національ", де живе Харківський міський голова Геннадій Кернес, і у ряді департаментів міськради.

За інформацією Генпрокуратури, посадові особи міськради протягом 2008-2010 років сприяли створенню 63-х житлово-будівельних кооперативів, які незаконно заволоділи земельними ділянками загальною площею 653 га загальною вартістю понад 4 млрд грн, що належать територіальній громаді.

У січні в ГПУ повідомили, що в справі про "кооперативну схему" підозрюваних немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-