У Харківській міськраді - обшук у справі про незаконну роздачу землі

У Харківській міськраді - обшук у справі про незаконну роздачу землі

Укрінформ
Співробітники прокуратури проводять у Харківській міськраді слідчі дії в рамках кримінальної справи про незаконну роздачу землі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Обшуки санкціоновані судом і проходять у рамках кримінального провадження, відкритого за фактами незаконної роздачі землі міською радою з так званої кооперативної схеми", - зазначила Дубовік.

За її словами, слідчі дії йдуть в департаменті земельних відносин.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня 2016 року в Харкові пройшли обшуки в рамках кримінального провадження, відкритого більш як два роки тому за фактом виділення міськрадою ділянок землі кооперативам під будівництво багатоповерхових житлових будинків. Співробітники СБУ і Генпрокуратури побували в готелі "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, біля будинку народного депутата Михайла Добкіна, а також в мерії.

За інформацією Генпрокуратури, посадові особи міськради протягом 2008-2010 років сприяли реєстрації і створенню 63 житлово-будівельних кооперативів, засновниками яких були близькі родичі і наближені до них особи. Надалі - незаконно заволоділи  земельними ділянками загальною площею 653 гектари загальною вартістю понад 4 млрд грн, що належать територіальній громаді.

У січні в ГПУ повідомили, що в справі про "кооперативну схему" підозрюваних немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-