Росіяни у складі

Росіяни у складі "гумконвою" притягли військове авто

Укрінформ
У складі шістдесятого так званого гуманітарного конвою, що зайшов із Росії на окуповані території Донбасу, був автомобіль радіаційного, хімічного та біологічного захисту, який не належить до категорії гуманітарного вантажу першої необхідності.

Про це повідомляє у вівторок Державна прикордонна служба України.

"Особливістю даного так званого гумконвою є те, що у його складі через пункт пропуску "Матвєєв Курган" слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту (радіаційного, хімічного та біологічного захисту - ред.), який не може відноситися до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності. Окрім цього, загальна кількість автомобілів, яка незаконно прослідувала через кордон у складі "гумконвою", не відповідала тій, що була заявлена у попередній ноті МЗС РФ, оскільки у документі йшлося лише про 20 автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у ДПСУ, сьогодні вранці російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення шістдесятого так званого гуманітарного конвою. Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Загалом з 5:50 до 9:10 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало дві колони вантажівок у складі 25 автомобілів. Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування, зазначили у ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-