У Запоріжжі за кіднепінг і здирництво судитимуть двох депутатів

У Запоріжжі за кіднепінг і здирництво судитимуть двох депутатів

Укрінформ
Поліція Запоріжжя висунула обвинувачення у викраденні людей і здирництві злочинній групі, до складу якої входили двоє депутатів місцевих рад. 

На групу за участю представників депутатського корпусу співробітники поліції вийшли в ході розслідування кримінального провадження, відкритого 15 січня 2017 року за заявою подружньої пари з Гуляйполя, повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Запорізькій області. 

«15 січня 2017 року в Гуляйпільське відділення поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення про побиття подружньої пари. Відомості були внесені до ЄРДР і розпочато досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 125 і ч.1 ст. 122 Кримінального кодексу України - «Завдання легких тілесних ушкоджень і тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості», - йдеться в повідомленні.

Через два дні після відкриття цього провадження, до поліцейських звернувся ще один місцевий житель із заявою про те, що невідомі викрали його, вивезли за межі міста і застосовуючи  фізичну силу вимагали гроші.

«В ході досудового розслідування цих кримінальних проваджень  було встановлено, що згадані правопорушення вчинили троє жителів м. Гуляйполе, двоє з яких є діючими депутатами Гуляйпільської міської ради і районної ради», - повідомили в поліції.

14 лютого 2017 року членам групи повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 - «Незаконне позбавлення волі»  і ч. 2 ст. 189 «Здирництво» Кримінального кодексу України і подано клопотання про обрання як запобіжний захід утримання під вартою.

Проте, як повідомляє ГУ Нацполіції, за результатами розгляду судом відносно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час строком на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-