На Сумщині перекрили трасу: вимагають не закривати психлікарню

На Сумщині перекрили трасу: вимагають не закривати психлікарню

Укрінформ
У понеділок, 13 лютого, на відрізку дороги, що веде до Сумської обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2 у селі Високе, заблокували автомагістраль Суми-Харків.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила один з учасників заходу, громадський активіст Анна Мельник.

„Цією акцією ми намагаємося привернути увагу влади до медичного закладу, який хочуть реорганізувати через начебто незадовільні умови утримування в ній пацієнтів. Щодо цього є великі запитання, як і до намагання профільного управління ОДА, яке, прикриваючись реорганізацією, фактично хоче закрити цю лікарню і позбавити кілька сотень людей роботи. Інакше як свавіллям ці дії не назвеш”, - зазначила Мельник.

Учасники акції з числа представників трудового колективу, депутатів обласної ради, громадських активістів, мешканців Охтирки та Охтирського району впродовж кількох годин палили на узбіччі шини та заважали руху транспорту, намагаючись таким чином привернути увагу до порушеної ними проблеми.

„У разі, якщо влада не відреагує на протестні настрої, ми залишаємо за собою право знову вдатися до подібної або аналогічної їй акції”, - наголосила Мельник.

Як повідомлялося раніше, за висновками управління охорони здоров’я Сумської ОДА, з початку зими в обласній психіатричній лікарні № 2, розташованій у селі Високе Охтирського району, через проблеми з опаленням було порушено температурний режим, внаслідок чого пацієнти почали хворіти, а одна з жінок померла від пневмонії.

Коли керівництво управління запропонувало перевести хворих в інший медичний заклад, персонал цієї установи цьому завадив, як не погоджується він і на її реорганізацію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею „Катування”.

У його рамках дано дозвіл на ексгумацію тіл людей, які лікувалися у психіатричній лікарні, і смерть яких може бути пов’язана саме з не належними умовами утримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-