АТО: Авдіївка - основний район бойових дій, у секторі

АТО: Авдіївка - основний район бойових дій, у секторі "М" - танки і "Гради"

Карта
Укрінформ
Основним районом бойових дій на Донбасі залишається Авдіївка з околицями.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу в суботу.

"Основним районом бойових дій залишається Авдіївка з її околицями. Там ворожі обстріли тривали з перервами цілу добу, починаючи з 8-ї ранку. Переважна їхня більшість - з легкого озброєння. Двічі сили окупанта відкривали вогонь з мінометів у напрямку району промзони, тричі ворожий танк обстріляв нашу позицію "Шахта Бутівка", що на правому фланзі міста", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

У районі Донецького летовища противник активізувався вже під вечір, провівши два короткотривалих обстріли позицій сил АТО в Опитному. Один з них був мінометний. Ще один мінометний обстріл відбувся у сусідньому з аеропортом селищі Невельське.

Не припиняють порушувати режим тиші бойовики і на Горлівському периметрі. Так, противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї, у тому числі й зі снайперських рушниць, у бік наших позицій у Зайцевому, Новгородському та Верхньоторецькому.

На Світлодарській дузі НЗФ були активними виключно в темну пору, ведучи обстріли з легкого озброєння, зокрема снайперської зброї.

Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 24 обстріли українських позицій.

На Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів. "Після обіду ворог обстріляв наші позиції поблизу Красногорівки з РСЗВ "Град", випустивши половину повного боєкомплекту – 20 ракет. Відразу після цього противник підвів танки до лінії розмежування та відстріляв 10 залпів. Уже за півтори години у тому районі сеанс ворожих обстрілів відновився – противник знову застосував реактивну артилерію. Але і на цьому не зупинилися бойовики. Починаючи з 6-ї вечора, щодвігодини ворог проводив потужні мінометні обстріли тамтешніх українських позицій. Під час останніх двох обстрілів ворог застосовував також і танки. За підрахунками Генштабу, на позиції захисників Красногорівки вчора прилетіло 28 ракет, випущених з "Градів", понад 25 танкових пострілів та більше 130 мінометних мін. Таке зухвале порушення противником режиму тиші зафіксували і офіцери української сторони Спільного центру контролю та координацї питань припинення вогню, що перебувають у тому районі", - наголосили у штабі.

Крім того, на всій лінії фронту від Павлополя до Широкиного бойовики стріляють вдень і вночі, переважно – з легкого озброєння.

На Луганському напрямку минулої доби найгарячіше було у районі Кримського, де надвечір близько півтори години ворог обстрілював українські позиції з легкого озброєння, а також випустив понад 20 мінометних мін. Натомість значно спокійніше вчора було у Попаснянському районі, де зафіксовані дві короткотривалі ворожі збройні провокації - обидві вночі.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-