Поліцейські затримали колишнього бойовика з бандформування

Поліцейські затримали колишнього бойовика з бандформування "Дизель"

Укрінформ
У місті Курахово Донецької області поліцейські затримали колишнього бойовика з бандформування "Дизель".

Про це у п'ятницю повідомили у Мар'їнському відділенні поліції Донецької області.

"У Курахово поліцейські затримали колишнього бойовика з бандформування "Дизель". Йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років", - йдеться в повідомленні.

Завдяки оперативно-розшуковим заходам поліцейські спільно з СБУ встановили, що взимку 2015 року житель міста Курахово Мар'їнського району брав участь у діяльності незаконного збройного формування "ДНР".

У січні 2015 року 41-річний житель Курахова вирішив їхати на окуповану територію й заробляти там гроші. У Донецьку, по вулиці Кірова, чоловік побачив будівлю, схожу на військову частину, де йому запропонували безкоштовне проживання, посаду водія й заробітну плату в 15 тисяч рублів на місяць.

Бойовикові видали форму, автоматичну зброю і посвідчення, і цього ж дня він заступив на службу. На базі першого механізованого батальйону "Дизель" чоловік перевозив боєприпаси, чергував у караулах і проходив навчання на полігоні біля міста Тореза.

Провівши п'ять місяців на території так званої  "ДНР", він отримав лише близько половини обіцяної суми. А в травні 2015 року під час розвантаження боєприпасів чоловік отримав травму, і потім повернувся до Курахова.

У результаті слідчо-оперативних заходів колишнього бойовика було виявлено й затримано за місцем проживання, заздалегідь його протиправні дії кваліфікуються за  ч. 2 ст. 260 (створення незаконних озброєних формувань і участь в них) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-