Директор коксохіму запрошує блокувальників відновлювати Авдіївку

Директор коксохіму запрошує блокувальників відновлювати Авдіївку

Укрінформ
Ремонтно-відновлювальні роботи на лінії Макіївка-1 відновляться, Спільний центр з контролю і координації (СЦКК) дав добро на початок робіт.

Про це повідомив генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов у Фейсбуці. 

"СЦКК дало підтвердження від ЗСУ на початок робіт з відновлення Макіївка-1. Авдіївка приходить до тями від жахіття останніх днів. Продовжують розбиратися завали, ввозяться будматеріали для відновлення міста. Допомога надходить звідусіль. Йдемо вперед", - написав Магомедов.

Він додав, що за температури -18 морозу вдається підтримати температуру в батареях, і коксових, і в квартирах Авдіївки.

Як пише Магомедов, блокада залізничних шляхів на Донбасі - це заходи, які руйнують українську економіку і суперечать українському законодавству. 

"Читаю новини про блокування ж/д повідомлень. Я скажу коротко – це свавілля і беззаконня, що руйнує економіку. Скажіть, кому вигідно, щоб українські заводи зупинялися, щоби люди втрачали роботу? Я знаю, що таке - стоїть завод. Тиша до дзвону у вухах - і жодної надії на майбутнє. У тисяч людей", - написав він, запросивши учасників блокади розбирати завали, що залишилися після обстрілу в Авдіївці. 

"Я запрошую цих діячів до Авдіївки, розбирати разом із нами завали, що дісталися нам після обстрілу, нехай зроблять нарешті щось корисне. Дуже сподіваюся, що ініціатори цих подій коли-небудь зрозуміють – в ім'я майбутнього потрібно будувати, а не руйнувати. Будемо будувати. Все буде добре", - написав Магомедов.

Як повідомляв Укрінформ, найбільший у Європі Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ), який входить до гірничо-металургійної групи «Метінвест», з початку ведення бойових дій (з весни 2014) неодноразово зазнавав обстрілу з боку бойовиків. На території заводу розірвалося понад 320 снарядів, 9 працівників заводу загинули, більш як 50 осіб отримали поранення.

29 січня 2017 бойовики на Донбасі почали масовані обстріли Авдіївки, використовуючи важку артилерію, системи «Град» і танки. 30 січня о 23:00 в результаті обстрілу була пошкоджена лінія електропередач (ЛЕП) і припинено електропостачання і водопостачання Авдіївки, а також Авдіївського коксохіму і Донецької фільтрувальної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-