АТО: бойовики порушують

АТО: бойовики порушують "тишу" по всіх напрямках, на Луганському стає гарячіше

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики порушували Мінські домовленості й на Донецькому напрямку обстрілювали позиції сил АТО з мінометів та артилерії.

Про це заявив під час брифінгу речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Вчора обстановка значно погіршилася практично по всьому фронту. На Світлодарській дузі у другій половині дня противник почав мінометні обстріли. Через кілька годин до них долучилася ворожа артилерія. Вогонь не вщухав до пізнього вечора. В районі Горлівки вчора також було "гаряче". Противник порушив режим тиші у Зайцевому, Новгородському та Верхньоторецькому. При цьому бойовики застосовували, зокрема, міномети та бронетехніку", - сказав Мотузяник.

За його словами, в Авдіївці ситуація незмінна. Після кількох ранкових обстрілів у другій половині дня бойовики перейшли до більш масштабних бойових дій. Вони безперервно вели вогонь протягом 6 годин з південно-східного напрямку, при цьому застосовували міномети й танки.

"В Кам’янці, Опитному, Пісках вчора також було неспокійно. Таким чином, вчора від ворожий приціл потрапили майже всі наші опорні пункти. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 42 ворожих обстріли, зокрема половина – з важкого озброєння", - сказав Мотузяник.

Він також додав, що найгарячіше на Маріупольському напрямку вчора було у Гнутовому, а внаслідок мінометних обстрілів постраждав КПВВ "Мар’їнка".

"У другій половині дня бойовики обстрілювали одночасно кілька наших опорних пунктів, причому вогонь вівся з різних напрямків. Бойовики застосовували гармати і міномети, і вони були розгорнуті зовсім близько до передової. По наших позиціях випущено близько 100 мін і снарядів. Також ворожі мінометні обстріли відбулися у Мар’їнці, Новотроїцькому та Чермалику. Зокрема, постраждав КПВВ "Мар’їнка". На інших рубежах також тривають перестрілки, проте там було значно спокійніше. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Традиційно, левова частка припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине", - пояснив Мотузяник.

Речник МОУ також зазначив, що мінометні та гарматні обстріли бойовики вчора застосовували і на Луганському напрямку, де ситуація загострилася.

"У Кримському та під Попасною противник масово застосовував важке озброєння – міномети і гармати. По наших позиціях було випущено близько 50 мін та майже 90 снарядів. Майже всі обстріли припали на вечірній час – з 18 години до опівночі. Кілька разів українські війська відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, противник порушив режим тиші у Станиці Луганській та Новотошківському", - повідомив Мотузяник.

 Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-