АТО: бойовики обстріляли тиловий район та змістили

АТО: бойовики обстріляли тиловий район та змістили "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Обстріли в Авдіївці протягом минулої доби тривали близько 12 годин, ситуація у місті залишається складною.

Про це заявив речник Міністерства оборони полковник Олександр Мотузяник на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Напруженою обстановка залишилася в Авдіївці. Сумарно ворожі обстріли тривали з перервами приблизно 12 годин. Абсолютна тиша у Авдіївці зберігалася лише з 9 ранку до 3 години дня. До і після цього сили окупанта активно застосовували міномети. Після обіду ворог відкривав вогонь з 152-мм гармат, а після заходу сонця здійснив більше 20 пострілів з танків", - сказав Мотузяник.

Він додав, що у місті представники центральних та місцевих органів влади працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Учора сім ремонтних груп усунули 44 пошкодження у приватному та комунальному секторі міста. Сьогодні зранку ремонтники знову вийшли на об’єкти. Донецька фільтрувальна станція працює у штатному режимі.

"На флангах Авдіївки вдень активними були снайпери противника, а ввечері бойовики провели мінометні обстріли тамтешніх українських позицій", - сказав Мотузяник.

За словами речника МОУ, не припинилася бойова активність окупанта і в районі Донецького аеропорту, де позиції українських військових в Опитному декілька разів потрапляли під обстріли з гранатометів та кулеметів, а після заходу сонця – мінометів. На Горлівському периметрі засвітла бойовики провокують українських військових на відкриття вогню у відповідь, а з настанням темряви застосовують важке озброєння, зокрема вчора використовувалися міномети.

Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли тиловий район - під вогонь потрапило село Курдюмівка на північ від Горлівки, загинув 17-річний юнак. На світлодарській дузі окупанти продовжують обстрілювати позиції сил АТО з мінометів.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 32 ворожих обстрілів, половина яких – з важкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

За його словами, на Маріупольському напрямку зменшилася кількість обстрілів бойовиків, проте їхня активність змістилася зі звичних "гарячих точок" на південь. Зокрема, о пів на сьому ранку бандформування розпочали масований артилерійсько-мінометний обстріл позицій сил АТО у Широкиному та сусідньому з ним Лебединському і припинили за 2 години, залучалися й танки. Другий, менш потужний, обстріл сил АТО на цій же ділянці фронту відбувся ввечері - бандформування застосовували гармати та мінометні установки. Крім того, режим тиші бойовики порушували у Водяному, Гнутовому, Павлополі, Богданівці, Новотроїцькому та Мар’їнці. Абсолютна більшість випадків порушення тиші була з використанням стрілецької зброї.

"Вперше за довгі тижні вчорашня кількість обстрілів на Маріупольському напрямку була зіставна з іншими двома напрямками. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, третина яких – з важкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

Що стосується Луганського напрямку, то, за словами речника МОУ, минулої доби найбільш неспокійно було у Кримському - бойовики активізувалися під вечір і майже одразу почали стріляти з важкого озброєння – мінометів, а з настанням темряви – ствольної артилерії. За чотири години епізодичних обстрілів окупанти випустили у бік сил АТО близько 100 мінометних мін та понад 70 артилерійських снарядів.

Натомість у Попаснянському районі бойова активність бойовиків дещо знизилася - за добу там відбулося 8 випадків порушення ворогом тиші, при цьому бандформування використали важке озброєння двічі, провівши короткі мінометні обстріли у Новозванівці та Троїцькому, зазначив Мотузяник.

Він додав, що двічі режим тиші було порушено вдень у Жовтому та Новотошківському (в останньому діяв ще й снайпер). У Станично-Луганському районі зберігалася тиша. Крім того, під час проведення фотофіксації обстрілів бандформуваннями міста Лобачеве під снайперський вогонь НЗФ потрапили офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 22 обстріли, з них половина – з важкого озброєння – сталися у Кримському, зазначив Мотузяник.

 Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-