Міжнародні організації привезли гуманітарну допомогу в Авдіївку

Міжнародні організації привезли гуманітарну допомогу в Авдіївку

Укрінформ
За координації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій міжнародні гуманітарні організації доставили до Авдіївки гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства.

"За координації та підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України міжнародні гуманітарні організації вже доставили до м. Авдіївки гуманітарну допомогу. На звернення МінТОТ до ДСНС, у Авдіївку доставлено 4 генератори енергозабезпечення потужністю 200 кВт, два з яких встановлені на насосну станцію та міську лікарню, та 10 генераторів потужністю 110 кВт", - йдеться в повідомленні.

До Авдіївки доставлені харчові набори: більше 10 тонн продуктів харчування та продуктові набори на 5 тис. осіб (з розрахунку один пакет на дві особи) надійшли від фонду CARITAS Ukraine; доставлені 1280 продуктових наборів. На додатковому завантаженні зі складу у м. Дніпрі знаходиться 2550 наборів від Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ADRA Ukraine.

За допомоги ADRA Ukraine досягнена домовленість в рамках ВПП щодо поставки 7160 продуктових наборів (сухі пайки) із складу в м. Дніпрі (близько 95 тонн).

Наразі вирішуються проблеми з доставкою для населення чистої питної води. За інформацію Авдіївської військово-цивільної адміністрації запаси питної води на три дні складають 40 тонн. З Маріуполя до Авдіївки додатково доставлено 5 тонн питної води організацією ADRA Ukraine. До 7 лютого є можливість надати ємкості для води на 1000 літрів.

Окрім цього, Міжнародний комітет Червоного хреста в Україні (МКЧХ) готовий забезпечити додатково 40 ємкостей на 100 літрів питної води та 100 ємкостей на 10 літрів.

У прес-центрі наголошують, що проблем із забезпеченням медикаментами немає. Працюють 11 пунктів обігріву та 7 палаток обігріву, облаштованих ДСНС. За сприяння благодійного фонду CARITASUkraine 1 палатку з обігрівом встановлено додатково. В свою чергу, ADRA Ukraine забезпечила 130 наборами теплих речей "Тепла коробка", яка розрахована на три особи.

Окрім того, вантажівки Агентства ООН у справах біженців доставили до Авдіївки будівельні матеріали для накриття вікон та дахів, а також предмети першої необхідності. Агентство передало і комплекти постільної білизни, ковдри, рушники та зимовий одяг для 500 осіб.

Крім того, від громадської організації "Проліски" з м. Дніпра відправлено вантажний автомобіль з теплими ковдрами та одягом.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок бойових дій в Авдіївці пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- й теплопостачання. Протягом 31 січня - 1 лютого бойовики кілька разів обіцяли припинити вогонь і допустити ремонтників до ЛЕП, але кожного разу порушували режим тиші. Учора ремонтників обстріляли попри письмово підтверджені гарантії припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-